Email

Info@fabrikkensundhed.dk

Telefon

44 22 07 00

Stimulastik

Stimulastik

Holdet er for alle babyer fra ca. 12 uger og op til 1 år.

Holdene kører hver fredag fra kl. 10:00-11:00

Et forløb er typisk på 6 gange, men det er muligt at starte op midt i et forløb eller at tage en enkelt prøvetime.

Har du spørgsmål til forløbet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Stimulastik er gymnastik og stimulation til spædbørn

Stimulastik® er et ergoterapeutisk og varemærkeregistreret koncept, som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn, hvor børn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus.
Konceptet er udviklet af ergoterapeuter til 0-1-årige børn.
Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn, og hvor ergoterapeuten giver idéer til stimulation af barnet gennem leg.

Stimulastik består af

En række lege, som styrker barnets sansemotorik, og som er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan nemt
udføres hjemme for at understøtte og fremme barnets udvikling

Ergoterapeutens viden om neurologi, udviklingspsykologi, sansning, adfærd, sprog og kontakt giver  mulighed for at vejlede forældrene om barnets nuværende og næste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være gode for det enkelte barn

Mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de tre basale sanser: balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen.

Hvordan foregår det?

I Stimulastik benytter ergoterapeuten sin viden til at træne og stimulere børn med normal udvikling, i deres nuværende og næste udviklingszone.
Med sin viden om sansebearbejdning og hjernens udvikling, guider ergoterapeuten i leg og aktivitet, som stimulerer og motiverer barnet og giver det glæde ved at være aktivt. Desuden benytter ergoterapeuten sin viden om sundhedsfremme og omgivelsernes betydning, til at vejlede forældrene i, hvordan de udnytter dagligdags aktiviteter til at stimulere barnet.

Alle 0-1-årige børn og deres forældre kan have glæde af Stimulastik.
Stimulastik har desuden en positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos f.eks. motorisk usikre børn, børn der er født for tidligt, sansesarte børn, børn der er meget urolige samt børn med øreproblemer.
Gennem Stimulastik øger barnet sin bevægeglæde og kropslige erfaring og samtidig bliver forældrene mere opmærksomme på barnets udvikling.