Email

Info@fabrikkensundhed.dk

Telefon

44 22 07 00

Manuel terapi

Manuel terapi

Manuel terapi betyder i sin enkelhed at man undersøger og behandler med sine hænder.

Med sin viden om anatomi og fysiologi mærker fysioterapeuten efter spændinger og begrænsninger i kroppens muskler, bindevæv og led, da årsagen til smerter og bevægeindskrænkninger ikke altid ligger der hvor man har symptomer. Med forskellige manuelle teknikker som massage, stræk, mobilisering og manipulation, kan fysioterapeuten påvirke kroppen, med det formål at afspænde vævet og reducere smertetilstanden.

Manuel terapi er en vigtig del af den fysioterapeutiske behandling men står dog sjældent alene og vil oftest blive suppleret med øvelser og træning, samt andre supplerende behandlinger som akupunktur og laser.

“Fysioterapifaget bestod i gamle dage primært af massage og varme pakninger. Det har ændret sig markant i løbet af de sidste 20-25 år. Der er kommet en hel anden forståelse for at kroppen skal betragtes som en helhed og at man ikke kun symptombehandler lige der hvor det gør ondt.

Tilgangen er blevet mere individualiseret, og refleksion, klinisk ræsonnering og analyse af den enkelte patients problemstilling har fået en central plads og betydning for, hvordan fysioterapeuten og patienten arbejder sammen for at afhjælpe patientens problematikker.”